bijproducten

Recepten

FRYSKE DÚMKE LATTE MACCHIATO

 

INGREDIËNTEN

30 ml Ús Kofje espresso
10 ml Monin siroop Anijs
10 ml Monin siroop Appeltaart 100 ml melk
Fryske dúmkes

Bereidingswijze


1. Giet 10 ml Monin siroop Anijs en Monin siroop Appeltaart in een glas. 2. Maak melkschuim met volle melk.
3. Giet de melk + melkschuim tot 1 cm onder het glas.
4. Zet een espresso met Ús Kofje.
5. Giet de espresso langzaam in het midden van het glas voor de perfecte verdeling.
6. Serveer de Latte Macchiato met een Frysk dúmke.


 

ijzersterke martini

Ingrediënten

30 ml IJzersterk espresso
30 ml Sonnema Berenburg
10 ml Friesche Suikerbrood Likeur 10 ml Monin siroop Tonka Bean
10 ml Monin siroop Café

Extra nodig

Gecondenseerde melk
L’Artiste de Monin Cacao voor decoratie IJsklontjes
Martiniglas (koel ‘m van tevoren in de koelkast)

 

 

 

Bereidingswijze

1. Zet een espresso en laat die afkoelen.
2. Koel een martiniglas en maak aan de binnenkant een decoratierandje met gecondenseerde melk.
3. Doe in een shaker de Sonnema Berenburg, Friesche Suikerbrood Likeur, espresso, de Monin siroop en 3 ijsklontjes.
4. Shaken en uitschenken door zeefje in een gekoeld martini glas.
5. Optioneel: creëer met de L’Artiste de Monin Cacao twee IJzersterk streepje. (logo)


 

Filterkoffie met peper

Ingrediënten

  • 30 g Ús Kofje ‘koffie 2018’ van Brandsma Koffie 600 ml water
  • basilicum in pot
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 15 ml pure chocoladesaus
  • mini rode peper

Extra nodig

  • Chemex
  • Filterhouder,
  • Papieren filters
  • Snelfilterapparaat
  • Opschenkkan
  • Bonenmaler

 

 

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook. Maal ondertussen 30 g koffiebonen. Maak voordat je de gema- len koffie in de filter doet, de filter nat zodat de papiersmaak verdwijnt. Spoel vervolgens het water weg en leg een tak met basilicumblaadjes in de chemex. Doe de gemalen koffie in de filter en leg daar bovenop een paar mini-basilicumblaadjes, chilivlokken en 1 mini rode peper gesneden. Giet daarna 100 ml water (zo’n 80 a 90 graden) op en laat even bloomen (opwellen). Schenk daarna het overige water op. Verwijder de filter en de basilicumblaadjes uit de koffie voordat je de koffie gaat uitserveren. Variatietip: Doe een laagje pur chocoladesaus in je glas en schenk daar bovenop de koffie. Lekker als dessert!