Familiebedrijf sinds 1893 Koffie Thee Apparatuur Service Horeca Werk Thuis
Waar ben je naar op zoek?
24-11-2020

Werkwijze Brandsma Koffie in de corona tijd

Omdat de veiligheid en de gezondheid van onze relaties, leveranciers en medewerkers voorop staan, hebben we naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen een aantal tijdelijke maatregelen genomen, met als doel verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We volgen daarbij de officiële richtlijnen van het kabinet en het RIVM. Hieronder leest u wat onze maatregelen inhouden en wat dit mogelijk voor u als klant betekent.

  • Onze monteurs en routeverkopers hebben de verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen waaronder een hesje met aandacht voor de 1,5 meter afstand, handschoenen, een mondkapje en desinfecterende gel. 
  • Productleveringen: in verband met de veiligheid van onze klanten én medewerkers zullen bestellingen, in overleg met de klant, afgeleverd worden aan de voordeur / in een portaal of hal. Dit om onderling contact en bijkomende risico’s zoveel mogelijk te beperken. Uiteraard houden we hierbij 1,5 meter afstand.
  • Tijdelijk geven wij geen fysieke bonnen meer uit. Alles wordt bij ons digitaal (online) opgeslagen.
  • Storingen aan (koffie)machine: onze technische dienst zal gemelde storingen, op verzoek van de klant, in behandeling nemen. Waar mogelijk zullen storingen in samenwerking met de klant zoveel als mogelijk telefonisch worden opgelost.
  •  Bezoek showroom: heeft men géén gezondheidsklachten zoals verkoudheid-, koorts- of hoestklachten? Dan is men, ondanks dat wij géén handen schudden & gepaste afstand houden, van harte welkom in onze (vernieuwde) showroom! Uiteraard zijn wij extra alert op de schoonmaak in ons bedrijfspand en treffen we preventieve hygiënemaatregelen in onze werkzaamheden waaronder bij de ingang een Alcohol pomp.

Naast onze werkwijze hebben wij ook een aantal tips op een rij gezet voor het gebruik van de koffiemachine:

IEDER VOOR ZICH

Koffie halen voor collega’s, het zit in ons systeem. Toch is het uitkijken dat je niet juist door dit teken van goede wil het virus overdraagt. Ons advies is dan ook om alleen koffie te halen voor jezelf. Hoe asociaal het ook voelt. Verzamel niet bij de koffiemachine en houd 1,5 meter afstand. Draag ook handschoenen.

DESINFECTEREN VOOR GEBRUIK

Daarnaast minimaliseer je het risico door je handen en het koffiezetapparaat te ontsmetten voor gebruik. Let hierbij ook op de druktoetsen van de machine. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken adviseren we om een dispenser met desinfectiemiddel bij het koffieapparaat te plaatsen. Brandsma Koffie heeft deze aanvullende middelen in het assortiment. Vraag naar de mogelijkheden voor uw machine. 

GEBRUIK EEN WEGWERPBEKER

Bovendien zou het gebruik van wegwerpbekers het risico op besmetting kunnen verlagen. Liever geen wegwerpbekers? Zorg dan dat iedereen een eigen kop heeft en afwast. Zo voorkom je dat de kopjes onnodig van hand tot hand gaan.

HOUD AFSTAND OOK BIJ HET REINIGEN EN BIJVULLEN

Afhankelijk van de machine is reinigen en bijvullen nodig. Draag bij dit klusje handschoenen. Ook raden we aan om het water in de tank geregeld te verversen en de bonenreservoirs niet volledig te vullen. Door een lager gebruik wordt de koffie sneller oud en staat het water langer stil. Regelmatig verversen leidt tot de beste smaak zodat je je weer optimaal kunt focussen op je werk.

 Probeer nog altijd zo veel mogelijk thuis te werken. Ook thuis genieten van heerlijke koffie? Bekijk hier onze mogelijkheden.  

Bekijk hieronder de tips om veilig om te gaan met en bij de koffiemachine:

Laatste nieuws &
recepten

Vragen? App Jorrit