Nieuws

Een koffiekop gemaakt van koffiedrab

Een koffiekop gemaakt van koffiedrab: hoe mooi is dAt!?

250 miljoen kg koffiedrab belandt jaarlijks alleen al in Nederland bij het afval. Hoogste tijd om daar wijzer mee om te gaan! THE LUCKY CUP  bevat als grondstof koffiedrab. De kopjes zijn daarnaast onderdeel van een circulair systeem waardoor zowel boer, koffie-aanbieder en de consument er gelukkiger van worden: een deel van de opbrengst gaat namelijk terug naar de koffieboer.

 Initiatief

Een beweging in gang zetten, kun je niet alleen. Daar heb je mede-impactmakers voor nodig die samen voor verandering in de koffiemarkt willen zorgen. You Lucky Bird is een initiatief van Paul van der Hulst en Guido ten Hengel. Beide heren hebben hun sporen verdiend in zowel de koffie- als ook de foodsector.

 Proces

Van de koffiebes die aan een koffiestruik groeit wordt maar 0,2% gebruikt. We onttrekken aan de gebrande variant een extract en dat is in feit ons kopje koffie. De overige 99,8% is een reststroom. In Nederland gooien we ca. 250 miljoen kg koffiedrab weg en dat wordt beschouwd als afval. Met deze reststroom worden er nieuwe producten gemaakt en hiermee een halt toegeroepen aan de ongebreidelde stort van een grondstof. Dat is niet alleen goed voor onze samenleving maar uiteindelijk ook voor de producenten in Ethiopië. Een deel van de verkoopprijs van het kopje wordt namelijk geïnvesteerd in een onderwijsproject in Ethiopië.

 Lucky bird

The Lucky Cup van You Lucky Bird is een middel om al deze doelen te bereiken. Dat het servies dan ook nog mooi en zeer praktisch is, is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Alleen maar Lucky Birds! En lucky cups!

 Lucky Cup

Net als een wijnglas heeft The Lucky Cup een ronde bodem en perfecte diameter. Het resultaat is een ideale crema en dito geur. Het materiaal van The Lucky Cup voelt lekker warm, maar wordt niet te heet om vast te houden. Vaatwasser en dergelijke zijn geen enkel probleem voor The Lucky Cup. Hij gaat jaren mee! En is hij ‘op’? Lever hem dan gewoon in. Het kopje wordt dan opnieuw als grondstof voor een nieuw kopje gebruikt. Daarnaast is het kopje een stapelwonder! Ze zijn perfect te stapelen en blijven door de functionele vormgeving niet in elkaar vastzitten. De unieke bodem zorgt ervoor dat er geen water op blijft staan in de vaatwasser. Momenteel bestaat het assortiment uit 2 modellen van 200 en 340ml. Eind 2020 worden er andere varianten en ook accessoires, zoals een handige deksel gelanceerd.

Personalisatie

Mocht je grotere aantallen willen bestellen dan is eventueel personalisatie van de cups mogelijk.

 Startpakket?

Een startpakket bestellen? Of meer informatie? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Brandsma Koffie

Hichtumerweg 13

8701 PG Bolsward

T | +31 515 – 572561

Verkoop | verkoop@brandsmakoffie.nl

 

Gepubliceerd: zondag 6 september 2020


Overige nieuwsberichten