Familiebedrijf sinds 1893 Koffie Thee Apparatuur Service Horeca Werk Thuis
Waar ben je naar op zoek?
16-09-2022

Nieuwe prijs BIB Lattiz per 03-10-2022

Sinds de laatste prijsstelling in januari 2022, is het veel duurder geworden om de Lattiz bag-in-boxes te produceren en te vervoeren. Dit komt bijvoorbeeld door een sterke stijging van de algemene melkprijs, hogere energiekosten die nodig zijn in het productieproces en een stijging van de brandstofkosten. Cijfers hieronder vindt u hiernaast. Nu duidelijk is dat deze stijgingen niet van korte duur zijn, is het noodzakelijk om deze stijging door te rekenen in de verkoopprijs.

Wanneer u de prijsstijging van Lattiz vergelijkt (via openlijk toegankelijke bronnen) met de prijsstijgingen op het gebied van platte melk over het afgelopen jaar, ziet u dat de stijgingen voor platte melk hoger liggen dan voor LATTIZ. Daarbij moet nog worden aangetekend dat alleen de huidige marktprijzen van platte melk beschikbaar zijn. Kijkende naar de recente ontwikkeling van de rauwe melkprijs, zullen deze prijzen in de loop van het jaar naar verwachting nog wat verder stijgen. Daarmee wordt het verschil nóg groter.

Welke voordelen blijft Lattiz u bieden:

  • Constante hoge kwaliteit melkschuim
  • Snelle en eenvoudige bereiding
  • Volledige hygiëne, zonder ingewikkelde schoonmaakprogramma’s
  • En dus: De kans om meer melkkoffies te verkopen tegen een lagere ‘total cost of ownership’

Met ingang van 3 oktober 2022 zal de prijs van de BIB worden verhoogd naar € 29,35 excl. BTW. Dit betekent teruggerekend +/+ € 0,03 per kopje cappuccino.

Laatste nieuws &
recepten

Vragen? App Jorrit