Us Kofje recept met de chemex
Speciaal voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad heeft Brandsma Koffie een Friese koffie gebrand. Us Kofje. Afgelopen week een mooi artikel in de Leeuwarder Courant met een heerlijk recept met deze fijne Friese koffie, gemaakt met de chemex.
Filterkoffie met peper en basilicum
Dit heb je nodig: (voor 4 koppen koffie)
• 30 g Ús Kofje ‘koffie 2018’ van Brandsma Koffie
• 600 ml water
• basilicumplant in pot
• 1 tl gedroogde chilivlokken
• rood pepertje
Extra: chemex*, snelfilterapparaat of filterhouder, papieren filters, opschenkkan, bonenmaler (tenzij je geen gemalen koffie hebt)
Zo maak je het!
Breng het water aan de kook. Maal ondertussen 30 g koffiebonen. Maak daarna de filter nat, zodat de papiersmaak verdwijnt. Spoel vervolgens het water weg en leg een tak met basilicumblaadjes in de chemex. Doe de gemalen koffie in de filter en leg daar bovenop een paar mini-basilicumblaadjes, chilivlokken en een door midden gesneden rode pepertje. Giet daarna 100 ml water op (iets afgekoeld, anders verbrandt de koffie) en laat even bloomen (opwellen). Schenk het overige water op. Verwijder de filter en de basilicumblaadjes voordat je de koffie gaat uitserveren.
Wilt u deze zelf maken? De benodigdheden zijn verkrijgbaar in onze webshop.
Gepubliceerd: woensdag 13 december 2017
Overige nieuwsberichten
- 11-01-2021 | De koffietrends voor 2021
- 12-11-2020 | De Raffinato in eigen huisstijl?
- 11-11-2020 | Een espressomachine in de stijl van uw favoriete club sc Heerenveen
- 10-11-2020 | Contactloos koffie halen
- 15-10-2020 | Coffee To Go: een tijdelijke oplossing
- 06-10-2020 | ONDERHOUD LATTIZ TIJDENS STILSTAND
- 06-10-2020 | ADVIES EN WERKWIJZE BRANDSMA KOFFIE IN DE CORONA TIJD
- 05-10-2020 | ADVIES EN GEBRUIK KOFFIEMACHINE IN DE CORONA TIJD
- 04-10-2020 | Instructies voor Brita filterpatronen na langdurig niet gebruik
- 16-09-2020 | NIEUW: de vernieuwde Lattiz
- 10-09-2020 | Thee: een kopje gezondheid
- 06-09-2020 | Een koffiekop gemaakt van koffiedrab
- 26-08-2020 | Koffie maken met de Chemex
- 14-08-2020 | Stappen maken met thee in de horeca
- 01-07-2020 | Koffie in de vakantie
- 15-05-2020 | Het nieuwe koffiedrinken
- 20-03-2020 | Een recept met een boost!
- 21-02-2020 | Een hoger rendement met koffie in de horeca?
- 17-02-2020 | Recept Mocha Martini
- 07-01-2020 | Slow roast coffee: hoe zit dat?
- 22-11-2019 | Elke dag lekkere koffie op het werk
- 08-11-2019 | Haal meer uit je koffie
- 25-10-2019 | Hoe zet je nou een perfecte pot thee?
- 11-10-2019 | Tips om nog meer van de koffie te genieten!
- 25-03-2019 | Jura dag in de Pelican Rouge Experience store Bolsward
- 09-01-2019 | Inspiratie tijdens de Horecava
- 05-11-2018 | JURA demo dag in Pelican Rouge Experience shop Bolsward
- 16-10-2018 | Tsjoch! 125 jaar Brandsma Koffie
- 27-08-2018 | Aanmelden KTE'18
- 16-07-2018 | KoffieTheeEvent 2018
- 02-02-2018 | Koffie is hipper dan ooit
- 26-01-2018 | Us Kofje proeven dit weekend?
- 01-01-2018 | Brandsma Koffie viert 125 jarig jubileum met Coffee Event in Thialf
- 13-12-2017 | Brandsma Koffie op het Horeca EvenTT 2018
- 12-12-2017 | Recept Filterkoffie met peper
- 12-12-2017 | Recept ijzersterke Martini
- 12-12-2017 | Recept Fryske Dúmke Latte Machiato