Over ons

Fairtrade koffie | Peru

AC DIVISORIA - PERU 

De Cooperativa Agraria Cafetalera Divisoria (CAC Divisoria) werd opgericht in 2001 door 109 boerengezinnen in het noorden van Peru. Nu produceren leden Amazonische koffie en cacao van hoge kwaliteit voor speciale markten. Hun bedrijfsmodel omvat ook een ‘compromiso active’ of 'actieve belofte' aan de ecologische omgeving waarin zij wonen, werken en de ontwikkeling van de koffiegemeenschap beschermen. CAC Divisoria-boeren produceren ongeveer 17qq (of 60kg zakken) koffie per hectare per jaar. Hun landbouwtechnieken zijn gevoelig voor de biodiversiteit van het Peruviaanse Amazonegebied, wat het thuis is van duizenden soorten trekvogels en inheemse vogels. Ze kweken onder een bladerdak van inheemse schaduwbomen en zijn getraind in organische methoden en GAP (Good Agricultural Practices). Ze gebruiken natuurlijke technieken om de koffie te oogsten, te wassen en te drogen.

DUURZAME LANDBOUW  

CAC Divisoria zijn pioniers van biologische meststofproductie. Hun organische meststof regenereert de bodem, verbetert de kwaliteit en productiviteit en is niet schadelijk voor het milieu en de gezondheid van mensen die werken met koffie.

KOFFIE INFRASTRUCTUUR

De organisatie heeft de Fairtrade Premium geïnvesteerd in verbetering van de lokale infrastructuur, evenals koffie- en cacaoverwerking technologie, apparatuur en opslag. 

SOCIAL

De Fairtrade Premium wordt ook gebruikt voor een sociale voorzieningenfonds voor leden. Dit adresseert en financiert gemeenschapsbehoeften, evenals sociaal-culturele evenementen en jubilea.

KWALITEIT & PRODUCTIVITEIT

Kwaliteit en productiviteit zijn verbeterd als gevolg van investeringen in de infrastructuur. De Fairtrade Premium wordt ook gebruikt om technici te financieren die steun en training geven aan leden in alle stadia van de productie.