Familiebedrijf sinds 1893 Koffie Thee Apparatuur Service Horeca Werk Thuis
Waar ben je naar op zoek?

Sup-opslag
De aankomende veranderingen zijn onderdeel van de welbekende SUP-richtlijn. De SUP-richtlijn omvat een pakket aan maatregelen om het aandeel plastic in het zwerfafval en in de zee te verminderen. Op 3 juli 2021 zijn de eerste maatregelen van start gegaan. Zo is er destijds een verbod gekomen op onder andere plastic borden, rietjes en roerstaafjes.

Vanaf 1 januari 2023 zijn de nieuwe maatregelen van kracht
Het gaat hier om twee dingen:
1. De afvalbeheerbijdrage voor verpakkingen
2. De SUP-opslag

Als leverancier moeten wij een bijdrage betalen over alle SUP producten die wij op de Nederlandse markt leveren. Helaas zijn wij genoodzaakt om deze kosten door te berekenen aan u als klant.

Volgende SUP-opslag is hierbij van toepassing:
Opslag component SUP-verpakkingen 2023 per 1.000 stuks, ex. btw Drinkbekers € 2,30.

Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen
Als we het hebben over verpakkingen gaat het (volgens, https://www.afvalfondsverpakkingen.nl/nl/tarieven 2022) om alle producten, vervaardigd van materiaal van welke aard ook, die kunnen worden gebruikt voor het insluiten, beschermen, verladen, afleveren en aanbieden van andere producten, van grondstoffen tot afgewerkte producten, over het gehele traject van producent tot gebruiker of consument.

Het tarief wordt bepaald door de kosten die het inzamelen, scheiden en recyclen van het specifieke materiaal met zich meebrengen. Dus hoe duurzamer de verpakking van het product, hoe lager de bijdrage! Deze eventuele extra kosten zullen ervoor zorgen dat sommige producten een prijsverhoging krijgen.

Afvalbeheerbijdrage
Plastic drinkbekers per kg. € 1,05
Drankenkartons per kg. € 0,50

Vanaf 1 januari 2023 betaal je in Nederland dus € 2,30 extra per 1.000 koffiebekers. Daarnaast komen ook de kosten van de afvalbeheerbijdrage hier overheen.

#brandsmakoffie

Volg ons op Instagram

Vragen? App Jorrit