.gform_validation_container { display:none; } .home .banner__quicksearch { display:none; }
Waar ben je naar op zoek?

Duurzaam familiebedrijf

Brandsma Koffie is een duurzaam familiebedrijf dat zich al 4 generaties en meer dan 125 jaar bezig houdt met de verkoop van koffie en thee. Brandsma Koffie spant zich in voor een betere wereld en doet dat met name door de keuze van de (verantwoorde) producten die zij aanbiedt en de maatschappelijke betrokkenheid die zij toont.

Veel van onze koffies die wij aanbieden hebben een certificering: zowel “directtrade”, “fairtrade” als “BIO”. Dit houdt in dat producenten tegen eerlijke handelsvoorwaarden hun goederen hebben geleverd, maar tevens dat er bij de teelt van de koffiebonen, thee en cacaobonen geen kunstmatige, chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Wij leveren o.a. kartonnen (biologische afbreekbare) bekers en hebben papieren roerstaafjes vast in het assortiment. Daarnaast werken wij zo veel mogelijk digitaal om papier verspilling te voorkomen en onze route vertegenwoordiger rijdt vaste efficiënte routes om de uitstoot tot een minimum te beperken.  

Ook Selecta (producent van Pelican Rouge) is een leverancier die wij o.a. selecteerden op haar aantoonbaar nageleefde principes ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Onze keurmerken:

RFA: Rainforest Alliance is in 1987 in Amerika opgericht en is een keurmerk dat zich bezighoudt met natuurbehoud en betere werkomstandigheden. 

Het Europese Keurmerk voor Biologische koffie is een keurmerk wat vanuit de Europese Unie gestart is. Dit keurmerk geldt voor alle biologische producten die binnen de EU verkocht worden.

This Side Up is een organisatie die boeren helpt met het verkrijgen van een goed inkomen en een beter toekomstperspectief.

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden door ze gegarandeerde prijzen te geven voor hun producten, zodat ze kunnen leven en kunnen groeien van hun werk.

Recycle staat voor een volledig recyclebaar product. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een deel van onze koffiebekers, roerstaafjes etc. ​

TopBrewer

TopBrewer staat voor luxe gestileerde koffiemachines, die volledig opgaan in het interieur. Middels een App op de mobiel of tablet kunt u overal uw favoriete kop (bonen)koffie, cappuccino, koud(bruisend) water, etc. samenstellen. Tot de klantenkring behoren dan de corporates maar ook hotels en trendy grandcafes kiezen of hebben voor TopBrewer gekozen.

Onze investering in TopBrewer is niet alleen vanwege het totale duurzame concept. Naast de meest duurzame machine heeft TopBrewer het Impact Trade Concept. Het TopBrewer Impact Trade concept biedt de koffieboeren een eerlijke prijs. De relatie met de boeren is voor TopBrewer van groot belang. Daarom is dit initiatief in het leven geroepen en daarmee investeren ze direct weer in de koffieboeren, hun families, arbeidsomstandigheden en leefomgeving. Hierdoor kunnen ze die hoge kwaliteit koffie garanderen die eerlijk is voor iedereen.

Lees hier meer over de duurzame aspecten van TopBrewer en het Impact Trade Initiatief.