Waar ben je naar op zoek?

Heerlijke espresso uit Italië

Italian Roast is een unieke optie die smaken biedt die veel verschillende soorten koffieliefhebbers tevreden zullen stellen. De Italian Roast van Brandsma Koffie is een eerbetoon aan die heerlijke espresso uit Italië.

Eerbetoon

Komt het … uit Italië?

De bonen zelf komen eigenlijk uit de populaire Latijns-Amerikaanse en Aziatische landen. Dit is niet anders dan waar de meeste koffiesoorten vandaan komen, want het komt eigenlijk neer op hoe de bonen worden geroosterd. Het ‘Italiaanse’ label is een eerbetoon aan hoe de smaak van de koffie gebruikelijk is in Zuid-Italië. Ga naar Italië en u bent vast en zeker omringd door deze smaak.

Meer weten?

Hoe wordt de koffie gebrand?

Beschouw een Italian Roast ergens tussen een medium branding en een donkere branding, maar verder aan de donkere kant van dat spectrum. Dit wordt bereikt door te roosteren in kleine batches. Hierdoor krijgt iedere boon de ultieme behandeling voor die echte ‘Italiaanse smaak’.

Deze koffie proeven?

De blend

De blend Italian Roast bestaat uit: 70% Arabica Brasil Capricornio en 30% Robusta Indonesia Flores. Deze samenstelling zorgt voor een aroma van donkere chocolade, gedroogde bessen en kruiden. Met hinten van sinaasappel en grape drinkt u een volle koffie die u in gedachten naar Italië brengt. 

 

Speciality Coffee

Slechts een klein deel van de totale koffieproductie wereldwijd wordt gekenmerkt als speciality koffie. Met >80 cupping punten mag deze Italian Roast zich speciality koffie noemen.