Familiebedrijf sinds 1893 Koffie Thee Apparatuur Service Horeca Werk Thuis
Waar ben je naar op zoek?

IJZERSTERK smaakt goed en doet goed

Bij koffie draait het niet alleen om smaak, maar ook om ambacht, herkomst, kwaliteit, eerlijke handel en duurzaamheid. Een verhaal dat IJZERSTERK graag deelt met iedere koffiedrinker. IJZERSTERK wordt geleverd aan koffiebars, restaurants, kantoren en hotels die graag consistente, hoogwaardige koffie serveren. Om een goede koffie te zetten, biedt IJZERSTERK meer dan koffiebonen.

IJZERSTERKE smaak

Met een blend van Brazil, Uganda en Indonesia ontstaat er voor de espresso een vol, kruidig smaakprofiel, met hinten van chocolade en noten. De lungo variant bestaat uit een andere verhouding waardoor deze zoeter van smaak is met nuances van vanille, chocolade en caramel. Slechts een klein deel van de totale koffieproductie wereldwijd wordt gekenmerkt als speciality koffie. Met >80 cupping punten mag IJZERSTERK zich speciality koffie noemen.

Het concept

Met onze koffie IJZERSTERK kiest u voor een ‘feel good’ koffie: je doet goed en het smaakt IJZERSTERK! Bij deze koffie staat de herkomst, kwaliteit, eerlijke handel en duurzaamheid centraal. Een verhaal dat IJZERSTERK graag deelt met iedere koffiedrinker. Binnen dit concept hebben we twee blends uitgebracht:

1. De espresso blend
2. De lungo blend

Lees meer

This Side Up

We werken voor IJZERSTERK samen met This Side Up. Een informele netwerkorganisatie verspreid over de hele waardeketen, verenigd met het gemeenschappelijke doel om kennis te delen en elkaars wereld te begrijpen. Samen met telers, exporteurs, branders, barista’s en koffieliefhebbers creëren ze synergieëen die de kwaliteit van o.a. IJZERSTERK Koffie handhaaft. Deze manier van werken zorgt voor de meest gelijkwaardige, lonende en duurzame ontwikkeling voor boeren en hun omgeving.

Gelijkwaardigheid: zo onafhankelijk te worden

Meer dan ooit kunnen ze rechtstreeks met koffietelers een open dialoog voeren en elkaars behoeften begrijpen. Ze overleggen met de partnertelers over ontwikkeling en helpen hen deze doelen te bereiken en onafhankelijk te worden.

In de gehele waardeketen geeft This Side Up, een volledige uitsplitsing van de koffieprijs tot aan de betaling aan de boer. Het belangrijkste is dat ze uiteindelijk 30% tot vaak 100% meer per kilo koffie betaald krijgen dan de prijsstellingen in de commoditymarkt.

Wij doneren € 0,25 PER VERKOCHTE KILO koffie IJZERSTERK aan Jantje Beton

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

IJZERSTERK voor in de horeca

Met IJZERSTERK kiest u voor een een ‘feel good’ koffie. Het concept bevat alles wat u nodig heeft om de koffie te te serveren. Van servies, melkcups tot suikersticks.

IJzersterk voor uw horecazaak?

IJZERSTERK voor thuis

In onze webshop vindt u veel verschillende soorten IJZERSTERKE pakketten. Daarnaast zijn er complete thuiswerkpakketten inclusief machines van bijvoorbeeld Jura. Liever een kilo verpakking espresso bonen of lungo bonen? Ook dat is mogelijk.

Bekijk producten

#brandsmakoffie

Volg ons op Instagram