Familiebedrijf sinds 1893 Koffie Thee Apparatuur Service Horeca Werk Thuis
Waar ben je naar op zoek?

Ode aan Friesland en de Friezen

Balstjurrige trochsetter. Sa rûch as tou. Grutsk mar oprjocht en mei it hert op it goeie plak. Dát is it Fryske karakter datsto werom priuwst yn Ús Kofje. De kofje fan Fryslân.

Kleine ambachtelijke branderij

Ús Kofje is  een slow roast koffie die wij in 2016 ontwikkelt hebben ter ere van ons 125-jarig bestaan en vanwege het feit dat Leeuwarden zich in  2018 een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa mocht noemen. De beide Ús Kofje blends onderscheiden zich in verpakking en in smaak. Geen ingetogenheid zoals u wellicht van ons Friezen verwacht maar van de daken schreeuwend dat wij best Grutsk mogen zijn wat wij in deze provincie , in onze mienskip, voor elkaar krijgen. Dat proeft u allemaal terug in onze Ús Kofje

De koffie; het branden van deze slow koffie blend vindt plaats in een kleine ambachtelijke branderij. Apart en in kleine batches, Slow Roast en pas na het roosteren geblend. De Us Kofje is in twee blends te verkrijgen.

Het concept

De smaak van Us Kofje is gebaseerd op het Fryske karakter. Een tikkeltje eigenzinnig, maar o zo puur en toegankelijk. Binnen dit concept hebben we twee blends uitgebracht:

1. Ús Kofje | koffie 2018
2. Ús Kofje | espresso 1893

1. Ús Kofje koffie 2018

Is vernoemd naar het jaar waarin Leeuwarden zich mocht profileren als Culturele Hoofdstad van Europa. De koffie heeft een medium body met tonen van chocolade en noten. De smaak is vol, zoet met tonen van donkere chocolade tonen.

Lees meer

2. Ús Kofje espresso 1893

Verwijst naar het oprichtingsjaar van familiebedrijf Brandsma Koffie. In 2018 bestonden wij 125 jaar. De 1893 heeft een pittige, krachtige volle zoete smaak met donkere chocolade tonen.

Lees meer

Ús Kofje voor in de horeca

Laat u inspireren door het verhaal van Friesland en laat uw gast genieten van een specialty koffie, de beste training voor u en uw medewerkers en geniet van deze premium koffie die u schenkt in het bijpassende hoogwaardige servies of evt. een to-go beker. De bijpassende suikersticks en de Friesche vlag roaster melkcup maken het concept compleet. Naast koffie is er ook ÚS TEE: groen, biologisch en fairtrade.

Ús Kofje voor uw horecazaak?

Ús Kofje voor thuis

In onze webshop bestelt u de koffiebonen van Ús Kofje voor thuis.

Bestel Ús Kofje

#brandsmakoffie

Volg ons op Instagram