Over ons

Fairtrade koffie | Honduras

 

CARUCHIL - HONDURAS

Cooperativa Agropecuaria Regional Unión Chinacla (CARUCHIL) is gevestigd in Chinacla, La Paz, westelijk Honduras. Het is een van de armste regio's in Honduras en CARUCHIL speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de gemeenschap. Ze hebben een jong enthousiast team met veel potentieel. 25% van de leden zijn vrouwen. Koffie vertegenwoordigt 90% van het huishoudelijk inkomen. De Fairtrade Premium wordt herverdeeld in contanten aan landbouw huishoudens en zij investeren ook in het bedrijf om de verwerkingsinfrastructuur, de koffiekwaliteit, de landbouwproductiviteit en sociale programma's te verbeteren.

SCHOLING EN KINDERRECHTEN 

Ze voeren een campagne om kinderarbeid een halt toe te roepen en opleidingsmogelijkheden voor jongeren te vergroten. In samenwerking met de lokale autoriteiten, heeft CARUCHIL de Fairtrade Premium gebruikt voor fondsen voor plattelandsscholen, salarissen voor leerkrachten en lopende kosten. Er worden ook studiebeurzen aangeboden aan de kinderen van de leden.

 

SOCIAL 

CARUCHIL kent een percentage toe van de Fairtrade Premium aan een sociaal fonds dat medische-, begrafenis- en gemeenschapsprojecten, zoals een ondersteuningscentrum voor kinderen met speciale behoeften en hun families. Ze bieden ook levensverzekeringen aan werknemers.

KOFFIE INFRASTRUCTUUR

De organisatie heeft geïnvesteerd in opslag faciliteiten, kwaliteitscontrole-apparatuur en nieuwe droogmachines met snellere drogingscapaciteit. Ze hebben de elektriciteit opgewaardeerd om energie te besparen.

WOMEN EMPOWERMENT

CARUCHIL ondersteunt ook vrouwen op economische en participatieve kracht door projecten zoals lopende zaailing kinderdagverblijven en het organisch bereiden van kunstmest.