ADVIES EN WERKWIJZE BRANDSMA KOFFIE IN DE CORONA TIJD
Omdat de veiligheid en de gezondheid van onze relaties, leveranciers en medewerkers voorop staan, hebben we naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen een aantal tijdelijke maatregelen genomen, met als doel verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We volgen daarbij de officiële richtlijnen van het kabinet en het RIVM. Hieronder leest u wat onze maatregelen inhouden en wat dit mogelijk voor u als klant betekent.
- Onze monteurs en routeverkopers hebben de verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen waaronder een hesje met aandacht voor de 1,5 meter afstand, handschoenen, een mondkapje en desinfecterende gel.
- Productleveringen: in verband met de veiligheid van onze klanten én medewerkers zullen bestellingen, in overleg met de klant, afgeleverd worden aan de voordeur / in een portaal of hal. Dit om onderling contact en bijkomende risico’s zoveel mogelijk te beperken. Uiteraard houden we hierbij 1,5 meter afstand.
- Tijdelijk geven wij geen fysieke bonnen meer uit. Alles wordt bij ons digitaal (online) opgeslagen.
- Storingen aan (koffie)machine: onze technische dienst zal gemelde storingen, op verzoek van de klant, in behandeling nemen. Waar mogelijk zullen storingen in samenwerking met de klant zoveel als mogelijk telefonisch worden opgelost.
- Bezoek showroom: heeft men géén gezondheidsklachten zoals verkoudheid-, koorts- of hoestklachten? Dan is men, ondanks dat wij géén handen schudden & gepaste afstand houden, van harte welkom in onze (vernieuwde) showroom! Uiteraard zijn wij extra alert op de schoonmaak in ons bedrijfspand en treffen we preventieve hygiënemaatregelen in onze werkzaamheden waaronder bij de ingang een Alcohol pomp.
Naast onze werkwijze hebben wij ook een aantal tips op een rij gezet voor het gebruik van de koffiemachine:
Ieder voor zich
Koffie halen voor collega’s, het zit in ons systeem. Toch is het uitkijken dat je niet juist door dit teken van goede wil het virus overdraagt. Ons advies is dan ook om alleen koffie te halen voor jezelf. Hoe asociaal het ook voelt. Verzamel niet bij de koffiemachine en houd 1,5 meter afstand. Draag ook handschoenen.
Desinfecteren voor gebruik
Daarnaast minimaliseer je het risico door je handen en het koffiezetapparaat te ontsmetten voor gebruik. Let hierbij ook op de druktoetsen van de machine. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken adviseren we om een dispenser met desinfectiemiddel bij het koffieapparaat te plaatsen. Brandsma Koffie heeft deze aanvullende middelen in het assortiment. Vraag naar de mogelijkheden voor uw machine.
Gebruik een wegwerpbeker
Bovendien zou het gebruik van wegwerpbekers het risico op besmetting kunnen verlagen. Liever geen wegwerpbekers? Zorg dan dat iedereen een eigen kop heeft en afwast. Zo voorkom je dat de kopjes onnodig van hand tot hand gaan.
houd afstand ook bij het reinigen en bijvullen
Afhankelijk van de machine is reinigen en bijvullen nodig. Draag bij dit klusje handschoenen. Ook raden we aan om het water in de tank geregeld te verversen en de bonenreservoirs niet volledig te vullen. Door een lager gebruik wordt de koffie sneller oud en staat het water langer stil. Regelmatig verversen leidt tot de beste smaak zodat je je weer optimaal kunt focussen op je werk.
Probeer nog altijd zo veel mogelijk thuis te werken. Ook thuis genieten van heerlijke koffie? Bekijk hier onze mogelijkheden.
Bekijk hieronder de afbeelding met tips om veilig om te gaan met en bij de koffiemachine:
Gepubliceerd: dinsdag 6 oktober 2020
Overige nieuwsberichten
- 11-01-2021 | De koffietrends voor 2021
- 12-11-2020 | De Raffinato in eigen huisstijl?
- 11-11-2020 | Een espressomachine in de stijl van uw favoriete club sc Heerenveen
- 10-11-2020 | Contactloos koffie halen
- 15-10-2020 | Coffee To Go: een tijdelijke oplossing
- 06-10-2020 | ONDERHOUD LATTIZ TIJDENS STILSTAND
- 05-10-2020 | ADVIES EN GEBRUIK KOFFIEMACHINE IN DE CORONA TIJD
- 04-10-2020 | Instructies voor Brita filterpatronen na langdurig niet gebruik
- 16-09-2020 | NIEUW: de vernieuwde Lattiz
- 10-09-2020 | Thee: een kopje gezondheid
- 06-09-2020 | Een koffiekop gemaakt van koffiedrab
- 26-08-2020 | Koffie maken met de Chemex
- 14-08-2020 | Stappen maken met thee in de horeca
- 01-07-2020 | Koffie in de vakantie
- 15-05-2020 | Het nieuwe koffiedrinken
- 20-03-2020 | Een recept met een boost!
- 21-02-2020 | Een hoger rendement met koffie in de horeca?
- 17-02-2020 | Recept Mocha Martini
- 07-01-2020 | Slow roast coffee: hoe zit dat?
- 22-11-2019 | Elke dag lekkere koffie op het werk
- 08-11-2019 | Haal meer uit je koffie
- 25-10-2019 | Hoe zet je nou een perfecte pot thee?
- 11-10-2019 | Tips om nog meer van de koffie te genieten!
- 25-03-2019 | Jura dag in de Pelican Rouge Experience store Bolsward
- 09-01-2019 | Inspiratie tijdens de Horecava
- 05-11-2018 | JURA demo dag in Pelican Rouge Experience shop Bolsward
- 16-10-2018 | Tsjoch! 125 jaar Brandsma Koffie
- 27-08-2018 | Aanmelden KTE'18
- 16-07-2018 | KoffieTheeEvent 2018
- 02-02-2018 | Koffie is hipper dan ooit
- 26-01-2018 | Us Kofje proeven dit weekend?
- 01-01-2018 | Brandsma Koffie viert 125 jarig jubileum met Coffee Event in Thialf
- 13-12-2017 | Us Kofje recept met de chemex
- 13-12-2017 | Brandsma Koffie op het Horeca EvenTT 2018
- 12-12-2017 | Recept Filterkoffie met peper
- 12-12-2017 | Recept ijzersterke Martini
- 12-12-2017 | Recept Fryske Dúmke Latte Machiato