Nieuws

ADVIES EN WERKWIJZE BRANDSMA KOFFIE IN DE CORONA TIJD

Het vertrouwde koffiemomentje bij de koffiemachine zit er helaas niet meer in. Sinds de uitbraak van het Coronavirus werkt heel Nederland thuis. Nu de maatregelen meer versoepelen zien we toch dat men langzaam weer naar kantoor begint te komen. Maar hoe maak je koffie drinken op kantoor Corona-proof? En wat is de algemene (aangepaste) werkwijze van Brandsma Koffie?

 

VOORKOM VERSPREIDING VAN HET CORONAVIRUS: wat is de werkwijze van Brandsma koffie? Brandsma Koffie volgt de maatregelen en adviezen van het RIVM: 

  • Onze monteurs en chauffeurs zijn uitgerust met desinfecterende gel voor de handen.
  • Onze monteurs hebben de verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen waaronder een hesje met aandacht voor de 1,5 meter afstand.
  • Productleveringen: in verband met de veiligheid van onze klanten én medewerkers zullen bestellingen, in overleg met de klant, afgeleverd worden aan de voordeur / in een portaal of hal. Dit om onderling contact en bijkomende risico’s zoveel mogelijk te beperken. Uiteraard houden we hierbij 1,5 meter afstand.
  • Tijdelijk geven wij geen fysieke bonnen meer uit. Alles wordt bij ons digitaal (online) opgeslagen.
  • Storingen aan (koffie)machine: onze technische dienst zal gemelde storingen, op verzoek van de klant, in behandeling nemen. Waar mogelijk zullen storingen in samenwerking met de klant zoveel als mogelijk telefonisch worden opgelost.
  •  Bezoek showroom: heeft men géén gezondheidsklachten zoals verkoudheid-, koorts- of hoestklachten? Dan is men , ondanks dat wij géén handen schudden & gepaste afstand houden, van harte welkom in onze (vernieuwde) showroom! Uiteraard zijn wij extra alert op de schoonmaak in ons bedrijfspand en treffen we preventieve hygiënemaatregelen in onze werkzaamheden waaronder bij de ingang een Alcohol pomp.

Naast onze werkwijze hebben wij ook een aantal tips op een rij gezet voor het gebruik van de koffiemachine:

 

Kantoor corona-tip: Haal alleen koffie voor jezelfIeder voor zich

Koffie halen voor collega’s, het zit in ons systeem. Toch is het uitkijken dat je niet juist door dit teken van goede wil het virus overdraagt. Ons advies is dan ook om alleen koffie te halen voor jezelf. Hoe asociaal het ook voelt. Verzamel niet bij de koffiemachine en houd 1,5 meter afstand. Draag ook handschoenen.

Desinfecteren voor gebruik

Daarnaast minimaliseer je het risico door je handen en het koffiezetapparaat te ontsmetten voor gebruik. Let hierbij ook op de druktoetsen van de machine. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken adviseren we om een dispenser met desinfectiemiddel bij het koffieapparaat te plaatsen. Brandsma Koffie heeft deze aanvullende middelen in het assortiment. Vraag naar de mogelijkheden voor uw machine. 

Gebruik een wegwerpbeker

Bovendien zou het gebruik van wegwerpbekers het risico op besmetting kunnen verlagen. Liever geen wegwerpbekers? Zorg dan dat iedereen een eigen kop heeft en afwast. Zo voorkom je dat de kopjes onnodig van hand tot hand gaan.

 

houd afstand ook bij het reinigen en bijvullen

Afhankelijk van de machine is reinigen en bijvullen nodig. Draag bij dit klusje handschoenen. Ook raden we aan om het water in de tank geregeld te verversen en de bonenreservoirs niet volledig te vullen. Door een lager gebruik wordt de koffie sneller oud en staat het water langer stil. Regelmatig verversen leidt tot de beste smaak zodat je je weer optimaal kunt focussen op je werk.

 

Probeer nog altijd zo veel mogelijk thuis te werken. Ook thuis genieten van heerlijke koffie? Bekijk hier onze mogelijkheden.  

Koffiemachine afgesloten geweest?

Hier vindt u de handleiding voor het aansluiten van de machine. Maakt u ook gebruik van een Lattiz? Bekijk dan hier de instructie voor de opstart: https://bit.ly/2ykwRuI

 Ook hebben wij een instructie voor het spoelen van de BRITA Professional. (horeca) Bekijk deze hier. 

 Bekijk hieronder de afbeelding met tips om veilig om te gaan met en bij de koffiemachine:

 

 

Gepubliceerd: zaterdag 16 mei 2020


Overige nieuwsberichten