Nieuws

Haal meer uit je koffie

Een heerlijk cappuccino recept:

Spiced Cookies & Cream Cappucino

  • een espesso
  • ½ theelepel cacaopoeder
  • ¼ theelepel kaneel
  • 60 milliliter verse melk
  • 1 Oreo-koekje
  • Zet één kopje espresso en roer de cacaopoeder en het kaneel door de koffie zodra deze klaar is. 
  • Schenk vervolgens 30 milliliter melk (deze kun je eventueel iets verwarmen zodat de koffie niet koud wordt) bovenop de espresso. 
  • Klop de andere helft van de melk luchtig. Schenk de geklopte melk vervolgens bovenop de cappuccino.
  • Breek de Oreo in kleine stukjes en verdeel deze over de opgeklopte melk. Garneer de koffie tot slot met nog een klein beetje extra kaneel.

En nog drie recepten om deze herfst het meeste uit je koffie te halen:

Lotus Latte: de trend van dit moment!

  •  Ingrediënten:
  • 50 gr masala chai kruiden
  • kaneelstokjes
  • 200 gr melasse suiker
  • 0,5 liter water
  • een espresso
  • havermelk (per portie 100 ml)
  • koekje(s) (zoveel als je wilt )
  • Kook de masala chai kruiden, kaneelstokjes en melasse suiker op tot het een stevige siroop wordt. Laat dit even staan, afkoelen en zeef de siroop. Maak je koffie, dit kan een espresso zijn of een stevige filterkoffie. Giet hierbij 20 ml van de chai siroop. Warm havermelk op, laat het niet koken! Giet de havermelk over de koffiesiroop mengeling en versier met een koekje.

Hot Mexican Love Chocolatte: zoet en heet op alle manieren!

  •  Ingrediënten;
  • 15 gram Mexicaanse liefdeskruiden cacaomengeling (een mix van cacao, kaneel, cayennepeper)
  • 2 repen chocolade, liefst puur
  • 150 ml volle, liefst verse melk
  • een espresso
  • Slagroom (ter afwerking)
  • Chocoladeschilfers
  • Meng de liefdeskruiden, chocolade en melk en warm deze op tot alle chocolade is opgelost, laat niet koken! Giet deze op de koffie. Top af met slagroom, chocoladeschilfers en een snufje liefdeskruid.
Mystic Espresso Martini: een wonderbaarlijk lekker combinatie, met een vleugje kaneel voor nog meer pit!

Een koude variant maar door zijn pit ook heerlijk in de herfst!
  • Ingrediënten;
  • 50 ml Grey Goose wodka
  • 20 ml Zuiddam kaneellikeur
  • een espresso (liefst geen filterkoffie)
  • een mespuntje zout
  • een handvol ijsklontjes
  • 3 koffieboontjes (ter decoratie)
  • Doe de wodka, kaneellikeur, koffie, zout en ijs in een shaker en schud tot alle ijsklontjes gebroken zijn. Giet deze mengeling in een Martiniglas en decoreer met drie koffieboontjes.

Bron: gva.be

 

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019