Haal meer uit je koffie
Een heerlijk cappuccino recept:
Spiced Cookies & Cream Cappucino
-
een espesso
-
½ theelepel cacaopoeder
-
¼ theelepel kaneel
-
60 milliliter verse melk
-
1 Oreo-koekje
- Zet één kopje espresso en roer de cacaopoeder en het kaneel door de koffie zodra deze klaar is.
- Schenk vervolgens 30 milliliter melk (deze kun je eventueel iets verwarmen zodat de koffie niet koud wordt) bovenop de espresso.
- Klop de andere helft van de melk luchtig. Schenk de geklopte melk vervolgens bovenop de cappuccino.
- Breek de Oreo in kleine stukjes en verdeel deze over de opgeklopte melk. Garneer de koffie tot slot met nog een klein beetje extra kaneel.
En nog drie recepten om deze herfst het meeste uit je koffie te halen:
Lotus Latte: de trend van dit moment!
- Ingrediënten:
- 50 gr masala chai kruiden
- kaneelstokjes
- 200 gr melasse suiker
- 0,5 liter water
- een espresso
- havermelk (per portie 100 ml)
- koekje(s) (zoveel als je wilt )
- Kook de masala chai kruiden, kaneelstokjes en melasse suiker op tot het een stevige siroop wordt. Laat dit even staan, afkoelen en zeef de siroop. Maak je koffie, dit kan een espresso zijn of een stevige filterkoffie. Giet hierbij 20 ml van de chai siroop. Warm havermelk op, laat het niet koken! Giet de havermelk over de koffiesiroop mengeling en versier met een koekje.
Hot Mexican Love Chocolatte: zoet en heet op alle manieren!
- Ingrediënten;
- 15 gram Mexicaanse liefdeskruiden cacaomengeling (een mix van cacao, kaneel, cayennepeper)
- 2 repen chocolade, liefst puur
- 150 ml volle, liefst verse melk
- een espresso
- Slagroom (ter afwerking)
- Chocoladeschilfers
- Meng de liefdeskruiden, chocolade en melk en warm deze op tot alle chocolade is opgelost, laat niet koken! Giet deze op de koffie. Top af met slagroom, chocoladeschilfers en een snufje liefdeskruid.
Mystic Espresso Martini: een wonderbaarlijk lekker combinatie, met een vleugje kaneel voor nog meer pit!
Een koude variant maar door zijn pit ook heerlijk in de herfst!
- Ingrediënten;
- 50 ml Grey Goose wodka
- 20 ml Zuiddam kaneellikeur
- een espresso (liefst geen filterkoffie)
- een mespuntje zout
- een handvol ijsklontjes
- 3 koffieboontjes (ter decoratie)
- Doe de wodka, kaneellikeur, koffie, zout en ijs in een shaker en schud tot alle ijsklontjes gebroken zijn. Giet deze mengeling in een Martiniglas en decoreer met drie koffieboontjes.
Bron: gva.be
Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019
Overige nieuwsberichten
- 11-01-2021 | De koffietrends voor 2021
- 12-11-2020 | De Raffinato in eigen huisstijl?
- 11-11-2020 | Een espressomachine in de stijl van uw favoriete club sc Heerenveen
- 10-11-2020 | Contactloos koffie halen
- 15-10-2020 | Coffee To Go: een tijdelijke oplossing
- 06-10-2020 | ONDERHOUD LATTIZ TIJDENS STILSTAND
- 06-10-2020 | ADVIES EN WERKWIJZE BRANDSMA KOFFIE IN DE CORONA TIJD
- 05-10-2020 | ADVIES EN GEBRUIK KOFFIEMACHINE IN DE CORONA TIJD
- 04-10-2020 | Instructies voor Brita filterpatronen na langdurig niet gebruik
- 16-09-2020 | NIEUW: de vernieuwde Lattiz
- 10-09-2020 | Thee: een kopje gezondheid
- 06-09-2020 | Een koffiekop gemaakt van koffiedrab
- 26-08-2020 | Koffie maken met de Chemex
- 14-08-2020 | Stappen maken met thee in de horeca
- 01-07-2020 | Koffie in de vakantie
- 15-05-2020 | Het nieuwe koffiedrinken
- 20-03-2020 | Een recept met een boost!
- 21-02-2020 | Een hoger rendement met koffie in de horeca?
- 17-02-2020 | Recept Mocha Martini
- 07-01-2020 | Slow roast coffee: hoe zit dat?
- 22-11-2019 | Elke dag lekkere koffie op het werk
- 25-10-2019 | Hoe zet je nou een perfecte pot thee?
- 11-10-2019 | Tips om nog meer van de koffie te genieten!
- 25-03-2019 | Jura dag in de Pelican Rouge Experience store Bolsward
- 09-01-2019 | Inspiratie tijdens de Horecava
- 05-11-2018 | JURA demo dag in Pelican Rouge Experience shop Bolsward
- 16-10-2018 | Tsjoch! 125 jaar Brandsma Koffie
- 27-08-2018 | Aanmelden KTE'18
- 16-07-2018 | KoffieTheeEvent 2018
- 02-02-2018 | Koffie is hipper dan ooit
- 26-01-2018 | Us Kofje proeven dit weekend?
- 01-01-2018 | Brandsma Koffie viert 125 jarig jubileum met Coffee Event in Thialf
- 13-12-2017 | Us Kofje recept met de chemex
- 13-12-2017 | Brandsma Koffie op het Horeca EvenTT 2018
- 12-12-2017 | Recept Filterkoffie met peper
- 12-12-2017 | Recept ijzersterke Martini
- 12-12-2017 | Recept Fryske Dúmke Latte Machiato