Nieuws

Slow roast coffee: hoe zit dat?

Koffiebonen kunnen op een snelle manier gebrand worden of op een ambachtelijke en langzame manier geroosterd worden. De koffiebonen van Us Kofje en  IJzersterk worden gebrand volgens het zogenaamde ‘slow roasting’ principe. Wat houden de verschillende manieren van branden in en wat zijn de gevolgen voor de smaak?

Snel 

Het snel branden van koffiebonen is een moderne techniek waardoor er in één keer een grote hoeveelheid koffiebonen voor een lagere prijs gebrand kunnen worden. Er wordt zeer hete lucht naar de grote hoeveelheid groene bonen gevoerd zodat deze snel gebrand zijn. Deze industriële methode wordt vaak gebruikt om voor kwantiteit te gaan. Helaas heeft deze methode ook zijn nadelen: door de snelle branding wordt de koffie iets bitter en verliezen bonen hun unieke smaak.

Slow Roast

Bij het ambachtelijke roosteren van koffie worden de groene bonen blootgesteld aan een lagere temperatuur voor een langere tijd. Hierdoor komen de natuurlijke smaak en aroma van de specifieke koffieboon tot hun recht. Dit komt omdat de smaken die in de koffiebonen verborgen zitten zo dus ook de tijd krijgen om vrij te komen. Veel koffieliefhebbers vinden daarom dat ‘slow roasting’ voor een lekkere kwaliteit koffie zorgt en de unieke smaak van de koffiebonen tot hun recht laat komen.

Beide manieren van branden hebben voordelen. We willen allemaal graag een kopje koffie voor een lage prijs, iets wat met de moderne techniek mogelijk is. Toch zien we nu in de trend van kwaliteitskoffie dat de unieke smaak van koffie erg gewaardeerd wordt. Met Ús Kofje en koffie IJzersterk willen wij u graag de mooie, bijzondere smaak van koffie laten proeven. De bonen van deze beide koffies worden door middel van 'slow-roasting' gebrand.  

Benieuwd naar de smaak van Ús Kofje en IJzersterk? Wij laten het u graag proeven op het Horeca EvenTT, stand 1850 en 2960.

Gepubliceerd: dinsdag 7 januari 2020


Overige nieuwsberichten