Nieuws

Stappen maken met thee in de horeca

Hoe kan je steeds weer stappen maken met thee in de horeca?

In de horeca kan je steeds weer stappen maken op het gebied van thee. Om jezelf te onderscheiden in de horeca, wordt geadviseerd om meer te doen dan heet water serveren met een plat theezakje. Hoe kan je je stap voor stap ontwikkelen met thee?

  • Serveer je nog de platte enveloppe theezakjes, stap dan over naar de piramide theezakjes.
  • Stap van de piramide theezakjes over naar losse thee
  • Verbreed het assortiment losse bladthee

Andere innovatieve manieren om thee in de horeca te gebruiken:

1. Tea & Food

Advies over een bijpassende wijn bij het diner kunnen de meeste horecamedewerkers wel geven, maar kunnen ze dit ook al met thee? In steeds meer horecazaken is er de optie om een theearrangement of proeverij van hapjes met bijpassende theeën te bestellen. Het biedt een grote variëteit aan smaken die blijft verrassen en is daarom een echte aanrader.

2. Losse thee als ingrediënt

Met thee kun je veel kanten op. De blaadjes kunnen gebruikt worden als ingrediënt voor een andere drank, bijvoorbeeld voor een speciaalbier. Ook kunnen ontvouwde theeblaadjes toegevoegd worden aan salades. Dit zie je vooral bij Japanse theesoorten zoals een Sencha.

3. Varieer met thee

Matcha is een groen poeder gemaakt van gemalen theeblaadjes uit Japan. Vier tot vijf weken voordat de theebladeren worden geplukt, worden de theeplanten afgedekt, waardoor de theeplanten geen direct zonlicht meer opvangen. Dit verhoogt de hoeveelheid chlorofyl in het blad en hierdoor krijgt de thee zijn heftige groene kleur en een zacht zoete smaak. Matcha Latte: Opgeschuimde melk toevoegen aan een theelepeltje Matcha. Matcha smoothie: Matcha toevoegen aan een smoothie met groente en fruit. Koken: Matcha is een natuurlijke kleurstof: dus ook toe te passen in de keuken. Je kunt hierbij denken aan Matcha (cheese)cake, taarten, koekjes, pannenkoeken, tiramisu, ijs, milkshake en risotto.

4. Teatails: cocktails met thee

Teatails zijn cocktails op basis van verse ijsthee.

5. Huisgemaakte ijsthee

Met ijsthee kan je de verwachtingen van een gast overtreffen. IJsthee is bovendien een echte margemaker. 

Bron: Misset horeca

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020


Overige nieuwsberichten