.gform_validation_container { display:none; } .home .banner__quicksearch { display:none; }
Waar ben je naar op zoek?

Ode aan Friesland en de Friezen

Ús Kofje: de kofje fan Fryslân. Schenk jouw klanten een heerlijke eigenzinnige koffie met de koffiebonen van Ús Kofje. Binnen dit koffieconcept hebben we twee blends uitgebracht: Ús Kofje espresso 1893 en Ús Kofje koffie 2018.

Waarom Ús Kofje?

Balstjurrige trochsetter. Sa rûch as tou. Grutsk mar oprjocht en mei it hert op it goeie plak. Dát is it Fryske karakter datsto werom priuwst yn Ús Kofje. De kofje fan Fryslân. De smaak van Us Kofje is gebaseerd op het Fryske karakter. Een tikkeltje eigenzinnig, maar o zo puur en toegankelijk.

Ontstaan Ús Kofje

Ús Kofje is een slow roast koffie die wij in 2016 ontwikkelt hebben ter ere van ons 125-jarig bestaan en vanwege het feit dat Leeuwarden zich in 2018 een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa mocht noemen.

Ús Kofje blends

Espresso 1893 en Koffie 2018

Espresso 1893 verwijst naar het oprichtingsjaar van Brandsma Koffie. De Espresso 1893 heeft een volle, romige body met een vleugje sinaasappel en een lange zoete nasmaak. Koffie 2018 is vernoemd naar het jaar waarin Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa is. Een toegankelijke koffie met een aangename afdronk.

Slow roast

Het branden van Ús Kofje vindt plaats in een kleine ambachtelijke branderij. Apart en in kleine batches, slow roast en pas na het roosteren geblend.